About Me

Wednesday, 14 March 2012

GERAMMMM !!!

assalamualaikum :)

GERAMNYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

tu je nak kasik tau. trimas. adios. selamat malam..zzZZZ

Saturday, 28 January 2012

my goal ;)

assalamualaikum foster the people. haha ! sengal jek bunyinya kannn ? oh ! biyau laaa ;)

okayy. i know all of us mesti ada goal kan ? what you wanna achieve in your life, what u're gonna have in future, what things that you really want just to complete your life and all sort of things la. well same goes to me babe ! jyeahh !

ok here's mine :

1. nak hantar mak dengan abah pergi haji :)
2. dimurahkan rezeki, tidak perlu kaya tetapi senang di dunia dan di akhirat :)
3. nak buat bisnes sendiri, dalam perancangan, isyAllah kalau cukup semuanya akan terlaksanalah ia :)
4. nak menambahkan bilangan rakan2 dan juga followers blog :)


hmm.. rasenye tu kot buat mase sekarang. xtau mungkin masa akan datang akan ada yang lain. but anyway doakan itu semua jadi kenyataan ya ! aminnnn :)


selamat malamm <3 zzzZZZZ

Thursday, 26 January 2012

rinduuu sesangat

Rindu ape je ? ok imma seriously miss school life. you know when you hate to get up early in da morning where the sun pun belum muncul2 lagi but kite dah mandi siap2 nak pergi sekolah. Sometimes menyesal daftar pergi sekolah dan rasa macam cepat la habis sekolah sebab dah bosan ulang rutin yang same. Mesti semua rase macam tu punye la.. elehh..poyo je kan ? 

Until la habis sekolah baru nak menyesal tak sudah. why ? Kawan2 semua da jauh, ade yang study oversea jadi jarang jumpa. Yang dah bekerja pun ade. Lagi susah nak jumpe kan ? tu la. 

Best school scenes :

1. Pagi2 bangun mengeluh 'kenapelah mesti pergi sekolah pagi2 bute ni ???' lepas tu masuk bilik air mandi.

2. Sampai sekolah je pergi kantin dulu tengok ape makcik kantin masak hari ni. Ni salah satu taktik untuk mengebulurkan diri sendiri. Time belajar asyik teringat makanan kat kantin walaupun hari2 same but still makanan kan ? haha ! #apeyangakumerepekni?#

3. Masuk kelas tengok kawan2 dah sampai tu paling best laaaaaaaaaaa ! why ? gosip ler ape lagi ? tak pun bungkus nasi lemak melambak2 makan dalam kelas before prefect masuk. masyukkk !

4. Topik gosip biasenye bukan pasal orang, tapi cerita2 kat tb tuu.. mamat hensem ke kan. nanti jadi la camni :
si A : eh mamat semalam yang belakon dalam cite tu hensem gileeee !!!
si B : ha tu ar kan! aku punye kot tu. kau cari le pelakon lain...
si A : eh mane boleh ! ape pulak kau punye. tak aci le camtu 
si A : amek le kalau nak sangat. aku amek yang mamat dalam cerite lagi satu tu. hot gak. lagi hot dari kau punye :P
(tu la biasenye diborakkan)

5. bile bunyi loceng je, kalau hari selase kat perhimpunan selalu kacau2 orang dalam barisan, buat prefect yang lalu lalang tak senang hati sebab kelas bising, gelak macam die sorang je gelak paling sweet. haha. then ajuk prefect yang bace ikrar. heee

6. Dalam kelas selalu loyeburuk dengan cikgu, diajar lain, di tanye lain. haha ! tak boleh lupa buat oral BI ceghite cinderella la konon2nye tapi yang hilang bukan kasut tapi panties >< dalan kelas pon bole curi makan. bile cikgu sebok menulis kat whiteboard, yang kat belakang die pon sebok mencekik. bawak bekal tapi habis dalam kelas. rehat beli lain XD

actually yang paling best about school's culture kan :
1. pagi jumpa classmates and petang join activities where you make more new friends and in the end the whole school mia orang kau boleh recognise :) and they are all your friends and of course schoolmates. 
2. paling sweet birthday akan disambut bersama kek dah jugak hadiah disediakan, ade party, class party and all sort of party. 
3. raya jemput datang rumah, puasa bagi kad raya
4. setiap awal tahun ade dancing2 routine #sukegile#
5. ade hari kantin where you can try all sort of food. pelik but nice doe :D
6. cikgu macam kawan2 ku. example : ' yo cher ! (yo teacher)'
7. sport paling best > taekwondo ! all the girls were superb maynn ! imissthekickingasstime
8. cheerleading ! practice tengah panas sampai hitam legam T__T


ADA BANYAK LAGI YANG KU TAK LARAT NAK TYPE DAN INI MENUNJUKKAN KU SANGAT MERINDUI WAKTU2 KANAK REBINA DULU :( 


selamat malemmm 
assalamualaikum ;)



Saturday, 7 January 2012

fuisyooouuuu ! 


if you guys happen to see my eyelid colour- colour don't la be surprise. haha ! sebab mak nijam da gajin nak kaler-kaler kan mate tau.. ha tu diaaa ! eye ber-shadow. kengkadang xde keje tebalkan eye-liner. ye la takde keje la kan.. gitu ceghitenye. dulu selalu pakai eye-liner je. pastu tambah sikit tajam kat hujung. lepar tu melarat panjang kat hujung tu. ni amek kau, dah pandai nak kaler-kaler atas mate tu ha. hamboi. cam kak nam kan. takpe sekadar mencuba. bile lagi nak kaler-kaler kan. hihihi ( gelak camni in real life mau makan penampau sebab meluat. haha ! ) owh well, my bestie sorang je paham bebenau perangai ni. hahahaha ! ok la tu saje ceghite yang nak disampai kan. ni la bahase orang melake yang SEBENAU. lalala ~ assalamualaikum :) 


peace yaw :9

Monday, 5 December 2011

must be like that meh ?

assalamualaikum. yaww people ! ok syiok sendiri. HAHAHA ! takpe. pedulikan dia.

must be like that meh ? haha pelik je tajuk ni tapi memang hakikat camtu la kan. actually its about how to differentiate whether a guy a worker or whoever la kan yang layan kita dengan ikhlas. of course la kalau for guys mestilah dia nak kawan kita dengan ikhlas atau tak and for worker, waiters or whatsoever nama pekerjaan tu kan the way they treat customers especially perempuan of course !

cerita dia macam ni. through mt experiences yang kadang2 suka dress up ala2
'hey im hawt maayynnn'
'hey im a single lady taknak ngorat ke?'
and could be 'takpe pakai je cermin mata yang buat muka macam chicken little ni ha je. cantik2 buat pe ? gi makan je kot'.
oh well memang macam tu kot perangai. hahahaha.. ala2 selekeh rambut panjang taknak ikat then kembang setaman gitu. who cares right ?

there was one day me and my bestie hang out dekat jusco baru near the tesco there saje2 kan, dress up pon ala2 bajet cun camtu pergi laa makan dekat papajohn yang pizza tuu. masa tu masuk workers kat sana tengok tak kelip2 mata lepas tu bisik2 'cun siot awek tu'. ada yang siap 'fuiyoooo'. time tu both of us cover cun la of course ! hahaha =P
yang datang tukang amek order paling best la kan sebab dapat bercakapa dengan kitorang walaupun setakat order. he was so freakin' obvious-excited-to-the-max. bukan nak perasan tapi seriously sangat obvious doe ! then order2 semua lepas tu kitorang macam gelakkan la they all kan sebab kelakar sesangat kalau tengok gelagat diorang yang tak tentu arah tu. ok fine. biar je la. then makan semua sampai, peh siap mamat tu datang kasik survey form to fill up kot. and there you can see that actually dey wan yo fon nombor. hahaha ! (mak tau sangat nyah taktik ni sebab dulu mak keje pizza jugakkk) hihihihihi !

lepas makan kitorang pon filled in the form. i still remember i wrote there 'please sediakan chili sauce'. they dont provide sauce siot. mana boleh makan takda itu sos ! tapi takpe la sebab dah lapar semua sebat je. hahahaha !
masa balik workerS diorang greet dengan penuh semangat di dada la siot.

AND THEN.......................................................

i went there with mah siblings without put on the baju chantek2 orang tengok terpegun. NO. i just wear a normal tee, jeans and slipper and my specs and THATS IT !
the workers there pandang macam 'minah ni ada duit ke nak makan dekat sini ?' i was pissed of like rasa macam nak cekik sampai mati je yang pandang semacam tu ! takpe la. biarkan je. kita tengok dulu macam mane. cewah.
then my sisters and lil brother pon order la makanan. makanan sampai then makan makan makan. i pun mintak la bill.

as the worker showed me the bill, i showed him my sbux discount card because we're in under the same company which is BERJAYA GROUP. masa makan dengan my bestie pon i ada tunjuk jugak. but expression yang diberikan when i ate with mah siblings was different siot ! that guy siap tengok i then the card then ulang lagi sekali and
he said ' yang ni kad siapa ?'
me 'mine la of course'
the guy 'are you sure'
me 'hello ? nak tengok ic ke ???'
fed up gilerr.. rasa nak je tumbuk muka dia #gilaganas#

moral of my panjang lebar story : dont judge the book by its cover la bro. natural beauty tu penting. me pelik la why they have to do like that. x kesah la orang yang sama atau tak tapi rasa hina doe kalau macam tu. seriously. so please treat others in a proper way and not that kind of way. we wanita sangat sensitif tau :'(

selamat beramal semua :)



thank you


Thanks to those who hated me,
you made me stronger.

Thanks to those who loved me,
you made my heart go fonder.

Thanks to those who cared,
you made me feel important.

Thanks to those who entered my life,
you made who i am today.



Thanks to those who left,
you showed me that nothing last forever.

Thanks to those who stayed,
you showed me true friendship.

Thanks to those who listened,
you made me like i was worth it.